søndag 18. juni 2017

10-11.06 2x 0 på jaktprøve i Agder











Det hører liksom med til juni å dra på jaktprøve i Agder. Riktignok synes jeg terrenget ved klubbhytta ikke er noe fint prøvested - altfor tett. Det ender alltid med en hund som er et eller annet sted i tett terreng - og helt umulig å handle.

MEN, prøve i juni er et fint tidspunkt på året, og på våren er alle andre EK-prøver lenger unna enn Agder. Dessuten er det noen av oss om har som tradisjon å dele hytte på en fast campingplass, så det er et hyggelig sosialt innslag.

Jeg stilte for øvrig bare Carmen i år, Petra var selskapsdame.

Lørdag foregikk prøven i tett og uoversiktlig terreng. Ingen fotgåing. Vi stod fire stk på linje og fikk hver vår oppgave. Forflytta oss så ett hakk i neste runde osv, så alle fikk alle oppgavene. Fort gjort å miste hunden. Dessuten var det en laang dirigering som omtrent ingen av hundene klarte. Det ble mange nuller og ingen førstepremier. Vanskelig, med andre ord. Carmen var ulydig ved flere anledninger og markeringene måtte hun også stort sett styres på. Dirigeringen helt utenfor rekkevidde for dagens prestasjon.

MEN, hun oppførte seg greit ved fot uten å tusle avgårde eller spise på vegetasjonen.

På søndagen var vi i et myrområde, langt mer oversiktlig. Her gikk vi i par - en walk up ilagt markeringer og dirigeringer. Og avslutta med et søk i veldig tungt terreng nede i vannkanten.

Carmen var igrunn jevnt over flink, men hun hadde flere brister underveis, så til sammen ble det ingen premie. Blant annet mista hun av en eller annen ubegripelig grunn en dummy rett før avlevering. Og på søket mista hun raskt energien og begynte å spørre.

Men, det var en veldig fin prøve på søndag. En veldig hyggelig dommer gjorde stemningen lett og ikke-nervøs.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar