søndag 7. august 2022

07.08 Ny sjanse på jaktprøve åpen klasse - Very Good





Ny sjanse for Joy og meg i Värmland i dag. Vi var så heldige at vi fikk en makkerekvipasje med en fredelig og flink fører og hund.
 
Mye fotgåing mellom oppgavene. Joys første oppgave var en landdirigering. Så fikk makkeren en dobbeltmarkering før vi gikk til søket. Det søket var digert – og bratt. Hundene ble sendt hver sin gang noen ganger når den ene var på vei inn. Joy jobba som en helt og tok for seg ytterkantene av søket. Hun henta til sammen 6 stk og hadde høy puls og pust når hun omsider var ferdig. På vei til vannet fikk Joy en dobbeltmarkering og makkeren en dirigering.
 
Så langt hadde Joy klart å holde seg tyst. Men, ved vannet ble det for vanskelig, når altså makkerhunden jobba på vann. Da unnslapp det henne litt lyd, dessverre. Men, dette gikk altså veldig mye bedre enn på forrige prøve.
 
Vi fikk følgende helhetsinntrykk på kritikken. «En tik som utför ett förtjenstefullt arbete. Visar goda retrieveregenskaper. Att hunden ej är helt lugn i passivitet påverkar dagens pris.»
 
Veldig fornøyd med Joy i dag. Og konkluderer med at vi skal få med oss flere prøver. Til sammenligning fikk jeg bare nuller med Carmen hele det første året vi prøvde oss i Åpen klasse (7-8 prøver) og det tok et år fra debuten til vi fikk vår første premiering.
 
Med Joy var dette altså forsøk nummer 3 på like mange måneder. Som sagt skal vi prøve oss igjen. Det kan jo virke som en førstepremie (Excellent) kan være innen rekkevidde.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar