lørdag 6. august 2022

06.08 Ny stolpejakt på Furuholmen





 











Stolpejakt er en ganske ny hobby, som jeg kan takke Marianne for at jeg har kommet i gang med. Det er litt som å ha blitt medlem av en ny familie, hvor en møter medlemmer rundt i skogen og andre turområder, - og alle er ute i samme ærend. Og hjelper gjerne til med å forklare hvor de fant den og den stolpen. Dessuten blir en kjent med helt nye turområder en ellers kanskje ikke ville dratt til. OG det er også artig å komme tilbake til gamle trakter. Det gjorde vi i dag – det lille lokalsamfunnet Furuholmen (Sarpsborg) jeg vokste opp i på 70/begynnelsen av 80-tallet.
 
Jeg må innrømme at det første «møtet» med stolpene i dette området var litt flaut – det viste seg nemlig at en fra lokalbefolkningen rett og slett fjerna stolper for å unngå trafikk i skogen. Heldigvis viste alle vi traff i dag eksempler på sånn jeg husker nabolaget fra jeg var barn. Rause og hyggelige folk, som til og med ønska oss hjertelig velkommen til å parkere på tunet deres for å få lett tilgang til noen av stolpene. Og dagen gjennom fikk vi utrolig mange hyggelige kommentarer om den samlede flokken på fem svarte labradorer – i alder 13 uker til 13 år. Også på kafé-pausen (ja, vi spiste faktisk is, eplekake og napoleonskake- nam!) kom den ene etter den andre av gjestene bort og måtte få hilse på labbe-damene.
 
Det er moro at Furuholmen har blitt satt på kartet, og mange av de vi møtte sa nettopp dette. Her har stolpejakten vært med på å få «turister» til området, garantert en fordel for de som driver kafeen.
 
Tusen takk for en superhyggelig dag!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar