torsdag 4. oktober 2018

03.10 Tora på vanndirigering























Etter tidligere suksess med å lære Tora fremmadsending over den lille dammen i nærområdet har jeg tenkt at neste skritt ville være å sende henne over tjernet vi har prøvd uten suksess tidligere. Interessant å sjekke om hun knekte koden på terrengskiftet på den lille dammen, eller om en vesentlig lenger avstand likevel ville forhindre henne i å klare det.

Vel, vi begynte med turen opp. Mange mennesker ute i dag og også noen hunder. Synes Tora klarte seg fint, hun gikk så pent fot og klarte å passere. Jeg tok henne i bånd når vi møtte hunder.

Hun fikk noen små apporteringsoppgaver på vei opp til tjernet.

Så var vi oppe - og sannhetens øyeblikk. Hadde hun forstått konseptet terrengskifte. Jeg la ut en dummy på det samme stedet vi brukte sist - like ved siden av en platting - så det var et lett referansepunkt å sikte mot.

Tora var veldig ivrig etter å løpe rundt. Ingen tanker om å løpe tilbake til dummyen som var lagt ut. Her gjaldt det å komme seg fort til det stedet hun skulle sendes fra. Hun hadde heller ingen tanker om å legge på svøm før jeg gav beskjed. Hun er altså SÅ søt!

Så sendte jeg henne, altså, og kryssa fingrene. Først tenkte jeg at det ikke kom til å gå, hun snudde, svømte litt til siden, men så tok hun etterhvert retning mot land på den andre siden, - og hipp hurra - kom seg opp og fant dummyen. Og svømte hjem.

Jeg måtte jo prøve én gang til - og da gikk det tilnærma perfekt. Hun svømte ut i en veldig rett linje, snudde på hodet mot meg kun et lite øyeblikk og fortsatte rett fram. Så strevde hun litt med å finne en bra utgang med dummy i munnen, men fikk det til. Kjempegøy at hun er så lettlært!

Carmen fikk en sykkeltur i det fine været.



1 kommentar: