mandag 26. juli 2021

26.07 Mandag i Hemsedal

 







Peder og jeg på starta på jaktkurset i Hemsedal i dag - på en unghundgruppe med fire andre ekvipasjer. De fire hundene er alle tisper - to jaktlabber, en Curly og en Flat.

Peder overraska veldig positivt i dag. Det er lenge siden han har vært i en setting med andre hunder og jeg var forberedt på både at han ville være usikker på de andre hundene og at han skulle være veldig intens. Men, han var faktisk nærmest uinteressert i de andre hundene.

Vi starta med litt jaktlydighet på linje - med veldig god avstand. Fot, ut og legge ut dummy ved “vår egen” stolpe, ut og hente selv. I neste runde fikk én og én hund mens de andre snudde og gikk i motsatt retning, Deretter fikk de ventende hundene se i det hunden ble sendt, for så å snu og gå i motsatt retning.

Mot slutten ble det kasta markeringer, så noen hunder henta markeringer og andre ble sendt tilbake til dirigeringene.

Som forventa var det ikke helt enkelt for Peder å gå fot, men det gikk ikke så aller verst. Han stressa ikke med det, “bare” var litt langt framme. De første apportene katapult-avleverte han, - altså byksa mot meg. Dette var også noe jeg forventa i en setting med helt ukjente hunder.

Den siste apporten hans var i midler tid helt stjerne! 130 meter dirigering til engen av enga. Rett som en strek og i et vanvittig tempo både til og fra, Perfekt opptak, grep og avlevering, Og helt ro etter avleveringen.

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar