torsdag 22. mai 2014

20.05 Unghunder i skogen




Det ble tid til en sykkeltur før den avtalte treningen. Hver sin runde med frøknene.

Så tok vi oss altså en tur i den flotte naturen med myr, grøfter og skog. En helt herlig vårkveld med sol, fuglesang, - virkelig idyllisk!

Vi begynte med å lage et lite søksområde, - gikk rundt i lyngen og vitret inn, og la ut en liten dummy. Hundene fikk søke hvert sin gang. I neste runde la vi ut to stk. Så bytta vi på å kaste markeringer på bortsiden av søksområdet. Lære hundene å bruke synet og klare å gå over et område med vitring.

Joda, jeg så jo at “nesehunden” Petra absolutt hadde nesa på på vei ut til markeringen, men det gikk bedre enn forventa.

Så hadde vi et opplegg med sidedirigering. Hunden ble sendt gjentatte ganger til høyre, etter hvert hadde medhjelperen lagt ut en skjult. Og til slutt var det lagt ut en skjult og medhjelperen kasta til venstre. Unghundene hadde ingen problemer med å gjøre dette riktig. Vi brukte stien til dette, og etterpå langs en grøft.

Det siste ble litt vanskelig, for da var ikke terrenget lenger en så åpenbar linje som vi hadde langs stien.

Til slutt trente vi markeringer med et par ender.

Det som var veldig bra var at hundene var veldig rolig på post i ventesituasjoner. Carmen fikk ligge i sekken sin, og Petra på teppet sitt, - begge bundet når jeg var medhjelper for den andre ekvipasjen.

Petra hadde heller ingen krumspring med å løpe av gårde. Utfordringen er fortsatt opptaket, og det gjelder både dummy og vilt. Avleveringene er veldig bra. Med andre ord litt sånn som det har vært “hele tiden” - dvs den korte tiden vi har trent apportering. Men, jeg synes det blir sakte bedre, så satser på at det først og fremst handler om manglende erfaring på apportering.



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar