fredag 23. august 2013

23.08 Fot med liten og med stor












Petra får altså litt trening i fm pausa på jobben. Jeg har så vidt begynt å utvide fot-øvelsen med små forflytninger sideveis og ett skritt framover. Veldig artig å se at hun retter seg inn på egen hånd. Hun har helt klart en begynnende forståelse for hvor fot er.

Ellers trente vi både nærsøk på godis, sitt og bli med baller på bakken, og dessuten avlevering av dummy med klikker.

Tok noen runder med klikkeren, hvor hun til slutt plukka opp dummy som lå fritt på bakken foran henne og med meg noen meter unna. Så gikk jeg videre til å legge ut dummy i buskaset og sende på fremmadsending. Hun hadde for det meste fine opptak. Det var i hvert fall ingen tendens til å stampe på dummyen. Så, ser jeg at hun av og til bærer litt skjevt, så vi får bare fortsette med klikker-treningen.

På ettermiddagen ble det en sykkeltur på Carmen, - lenge siden sist. Underveis på sykkelturen fikk jeg se et utrolig pent syn: - en tresker som treska jordene., Håper de setter i gang der som jeg bor også, jeg går og kikker på de fine jordene hver dag, og tenker at NÅ må de vel snart treske her!

Etter sykkelturen ble det en tur bort til vårt vanlige treningsområde, - altså i påvente av at verden (les jordene) igjen åpner seg.

Først fikk Petra komme ut og være løs, - med diverse innkallingstrening. Som vanlig er jeg veldig nøye på at etter jeg har kalt inn får hun IKKE lov å løpe av gårde igjen før jeg sier ”løs”. Løs er helt fri, men jeg prøver også å innføre kommandoen ”her” som er rundt bena mine, uten å måtte gå fot. Litt vanskeligere å få til, spørs om jeg må ta i bruk langline til den…

Stopp får jeg også trent masse på i fm at hun er løs. Blåser stopp når hun er på vei fra meg, ikke er så langt unna, og ikke har så stor fart. Skynder meg fram og belønner med godis.

Ellers var temaene for denne treningen med Petra fremmadsending over terrengskifte/evt på skrå og nærsøk.

Jeg fant meg en ”gate” på skrå over den 2 meter brede stien, sørga for at hun fikk vind av apporten og la ut i noen busker som hun så. Hun er veldig flink til både å sitte i ro og se på at jeg legger/kaster ut og å ”slippe” en sånn apport, - altså klare å følge med og gå pent sammen med meg vekk fra den. Også utnytter jeg anledningen til litt fot-trening. Gjentar fot noen ganger etter at jeg har kasta, altså når hun bare skal sitte ved siden av meg og være kul. Fot i fm at vi snur og går vekk derfra. Men, ikke hele strekningen, bare den første meteren. Så kan hun tusle ved siden av meg, bare hun blir med.

På ca 10-15 meters hold sendte jeg henne på dummyen og det gikk kjempefint. På så kort avstand kunne jeg jo også sørge for å klikke ved riktig opptak. Jeg gjentok dette med fremmadsending over stien. Kunne ikke observere at dette terrengskiftet voldte henne noen vanskeligheter.

Det er ellers mange artige kvisthauger å finne i det nye hogstfeltet, så litt nærsøk på tennisball fikk hun også gjøre, - noe som hun tydeligvis syntes var veldig motiverende og gøy.

Og avleveringene, - ja de er nesten uten unntak helt perfekte. Hun oppsøker hånda mi og stempler apporten i hånda. Det har hun faktisk også gjort i tida som har gått hvor jeg har trent opptak med klikker. Hun slipper altså ikke dummyen selv om hun hører klikket, men kommer og avleverer, for så å få godbiten.

Petra fikk ligge i bilen, og det ble Carmens tur til en liten treningsøkt. Temaet var helt enkelt fot. Jeg gikk med tennisballkasteren, og hæppa og frista svartfrøkna. Gikk hun ikke pent og ble hun ikke nøyaktig ved fot i kastet, så fikk hun ikke hente. Da måtte jeg hente selv.

Det ble på denne måten noen apporter til Carmen og noen apporter til meg. Det som er bra, er at hun altså blir SÅ høy av dette med kast av tennisball, at det er fullt mulig å trene på ”fot med konsekvenser” helt alene, og uten skudd.

For øvrig konstaterer jeg at hvis jeg slenger på et par ”sitt” etter at vi har stoppa, så blir hun i større grad sittende, uten å ta de små skrittene framover i kastet.

Vi får vel bare fortsette å trene sånn enda en uke, og tro at det hjelper på….



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar