lørdag 26. mai 2012

24.05 Fine vann på Nesodden














Følte meg ganske effektiv i dag, som rakk en tur innom både IKEA og Brukshunden på Alna på vei hjem fra kurs på Gardermoen, for så å dra direkte på trening på Nesodden. Hva jeg kjøpte? Det får bli en liten overraskelse til et senere blogginnlegg….

På Nesodden tok vi i grunn noe av den samme runden som vi gjorde da jeg var der forrige gang, men i dag begynte vi med at vi stod på hver vår side av vannet og kasta markeringer. Jeg måtte bare konstatere at det ble skikkelig vanskelig for Carmen og meg når apporten havna opp på en fjellhylle. Vi hadde sola i ansiktet og det skinte veldig skarpt i vannet. Dermed ble det vanskelig både å se kastet og å styre henne.

De to dirigerings ”postene” gikk greit, jeg synes hun var ganske så flink til å stoppe på andre siden av vannet. Samtidig ser jeg at det er viktig hvilket tidspunkt jeg blåser på når hun har kommet seg over vannet og i land. Det kan se ut som den beste strategien er å vente til hun har fått rista seg, for det gjør hun alltid før hun evt begynner å springe i en eller annen retning. Noe som igjen betyr hårfin timing! Hun KAN nemlig finne på å kombinere det å riste seg med et par galopp slag.

Posten med den bratte skrenten prøvde jeg først å sende henne med litt avstand, men da konstaterte jeg at hun ikke ville gå rett fram, men finne sin egen ”egnede” plass for å hoppe uti. Dermed stilte jeg meg sånn da hun kom svømmende tilbake at hun naturlig gikk opp der jeg hadde hatt planer om å sende henne ned. Og i neste runde gikk jeg nærmere, men oppnådde at hun gikk rett fram og rett ut i vannet.

For øvrig går det bedre og bedre med å få henne til å vente med å riste seg. Jeg har innført å få henne til å sitte før avlevering. Og hun skjønner helt klart at det er det som forventes av henne. Så tar jeg sakte imot dummyen og kommanderer sitt nok en gang. Og etter en liten pause sier jeg ”riste”. Vil altså ikke at det at jeg tar imot dummyen skal bli et signal til henne om å riste seg. Tenker at vi trener på det med å ha litt ekstra å gå på ift en prøvesituasjon.

Etter ca tre timer var vi fornøyde alle sammen, og jeg kom omsider hjem etter et par dager på reise.

Og hjemme venta det en hentelapp fra posten - YIPPI! Dummy launcheren min har kommet!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar